Fideli en dressyrponny? kanske ;)

Fredags hyr: Vi dressyrade och jag red på pullarträns med gummibett och barbackasadel. Utan flugpandband och utan flugnät så gick hon utan att vara irreterad på något. Hon bockade bara 5 gånger och drog 2 och stegrade 1 gång super nöjd för hon värkligen tuggade på bettet och skummade i munnen. vi red på gräset på terrängbanan
Frdags HH: Hoppade efter dressyren och jag hade pullartränset/gummibettet och allroundsadeln med förbygel + martingall. Utan flugpandband och utan flugnät denna gång med. Hon var helt cp vi red i padocken bockade stanna byttegalopp stack. Vi hoppade terräng hinderna :) Hon var som en klocka, hoppade allt men korsgalopperade innan hindret och efter bockade :)
HUMÖR: Super nööööööjd!!
Bild: 2010
Bild: 2010
//

C & Q / 3


Ridning, Fooota !

Imorgon hänger Frida med mig och Zephyr ut påängen och fotar så då blir de bilder!

Då får jag lite för och efter bilder ...







Jag och Zephyr, Ushh Vad jag rider . . . Förklaring till varför jag suger ?



God kväll

Idag har jag jobbat i stallet hela dagen och blivit helt svart, jag skojjar inte. Mina händer var fan svarta när jag kom hem, och guuud vad skönt det var att bli ren! Av med allt skit under naglarna, och allt smuts i näsan :/ Usch, men jaja. Jag har haft det gött, det var lte chill i stallet för att tandläkaren var där och fixade massa ridskoleponnysar och hästars tänder, en av dom var Knoen <3 Han fick ju lugnande så han nästan ramlade, söta fina grisen<3

Sen så stack jag, Carin & Elliot (hela bloggänget till donken) , det ligger precis bredvid stallet dom som inte visste det :) Så vi stack dit och käka och fyfan vad vi hade det kul . Carin filmade, så det kanske kommer filmer? ;) Sen sprang vi tillbax till stallet och gick på sits-clinic, mycket intressant :D men det tyckte inte E...

Knoen min, vi kallar honom för Knoen i stallet för att han låter ibland som en grisikno och
lixom ja.. verkligen låter som en gris :')

C & Q / 2


Maniana

Min ponnys och min sanna låt ! Istället för att sjunga halleluja så sjunger man '' Maniana ''
Hon är mitt Allt !
Maniana är min stora * STJÄRNA * !!!
http://www.youtube.com/watch?v=u25YhqKCxgM

Fylla ut kategorin "Tips/Råd" ?

Hade tänkt att fylla ut kategorin Tips/Råd. Så därför första delen är:

Jag har ju inte skrivit så mycket om just min hyrhäst Simson. Men jag kan säga snabbt att han är jättestark och seg, han är jättestark till vänster och spänner sig där så man nästan får rycka för att svänga honom, det är verkligen jobbigt.

Men när jag väl har jobbat han så är han jättefin i slutet oftast, vissa dagar går det inte lika bra som andra. Alla hästar är olika uppbyggda.

Det jag hade tänkt att tips om är att inte vara kvar i vänster varv hela tiden, då kan det ju typ hända att man fastnar i höger i stället, utan man får inte glömma bort höger också. Eller tvärtom.
Så jobba på mycket volter, ställ utåt och gör lite skänkelvikningar och flytta bakdelen så den inte glöms bort. För hästen jobbar ju inte bara med huvudet utan med bakbenen mycket. Den "trampar under sig" som det heter.

Jag brukar göra 8-volter med Simpa, bild ser ni neranför. Det betyder att man skrittar (det är bäst att lossa dom lite i skritten på uppvärmningen, sen ska man ju inte ha lika höga krav på uppvärmningen, men man kan reda börja att lösgöra då. Men man går som i en 8:a Runt i cirklar och byter varv och ställer om, detta är väldigt lösgörande och man kan göra det i trav också. Då kan man tänka att flytta ut bakdelen lite också. Och sen ställer man :) Så brukar jag göra med Simpus, och han blir ju gfanska mycket bättre redan då!


Ett tips på tips är att lägga lite cavaletti/bommar i volterna, det gör så hästen får jobba med ryggen! :) Kanske till och med hinder, det kanske går. Har alldrig testat!



C & Q / 1

Första delen av Carin & Quillen är här :)


Jag måste också be om förlåtelse...

Jag hade heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelt glömt bort bloggen, hur jävla dåligt är inte det? Men jag har haft mycket att tänka på så som PRAO eftersom att jag praoar på ridskolan nu, och sen tävlingen i söndags, har inte skrivit om den. MEN JAG HAR BILDER!! Så dom kommer. Sen kommer det bilder på Carin & Quillen :) Lilla mysiga Q, älskar den hästen :D Carin rider han jättebra också. Jag borsta honom idag, COOOOOOLT VA? xD

SORRY !

Hej! Sorry för jag inte vart så aktuell men jag har inte haft något att skriva om men jaa nu ska jag SKÄRPA mig ^^
Idag har jag vart med emil min kompis han har ponnys som han tävlar upp till L.a Höjder Mayday/Sadow Glen jätte fina ponnys, De var lite för varmt för att Rida ordenterligt men de gick, Vi skritta dock nästan hela vändan men de var hel Ok. Sen skulle vi bara trava en lite grus väg och bara ta de lungt men sen i en liten sväng som kom så börja emil och Mayday '' Maja '' Galoppera i full fart och jag och Sadow Glen '' Shadde '' hängde me som i ett snöre, men de gick helt ok.
Mayday ''maja''
Shadow Glen '' Shadde ''

Q

Ska till Q idag :)
Lite om Quillen
Quillen
e. Quite Easy
u. Q8 van de Heldenlaan
Född: 2003
Brun
Valack
Svenskt varmblod

Han är hopphäst och mycket fin dressyrhäst.

I dressyren: FEI:s Prix S:t Georges 2009 utan piruett eller har ju inte sett Hanna gjort de eller jag har ju inte provat. Välldigt seg och stark men hur snäll som helst.
I Hoppningen: Klar för 140cm har placeringar i 120 och 130.
Allmänt: Han är stark, lite seg och är hur gullig mysig som helst! :D
//

Godmorgon

Godmorgon, det verkar lite som elliot har dött här? :o ELLIOT! VAKNA FÖRFAN :D Aja, men bilderna på Carin Och Quillen kommer inom kort :) Så håll uuuuuuuuuuuuuut!


Quillen van de Q8


Ska rida min hopp sjärna idag :) biler kommer som frida fota ;D
//

Hemma i Sverige <3

Goddag, nu är jag  hemma från London, har haft det grymt kul med mycket packning och shopping. Och inte nog med det! Det är ju så j*vla mycket folk, man blir ju helt yr! Bilder kommer senare, jag måste landa hemma och ringa personer, har inte haft min mobil med mig så jag håller på att dööö! ;D


Vad ska man göra?

Vad ska man göra idag då? :D
Vad ska ni göra idag?
//

RSS 2.0